Vertalingen

Beëdiging

Talen

Vakgebieden

Vertaling

Tree reflexion U heeft een vertaling nodig en gaat spontaan op zoek naar een vertaler, maar voordat u het weet heeft u zoveel aanbod dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe scheidt u het kaf van het koren? Op deze vraag geven wij u graag een antwoord.

Via Time Translations heeft u beschikking over honderden professionele gespecialiseerde vertalers die vertalen nog altijd zien als een vak en dit met veel passie uitvoeren. De vertalers hebben allemaal een gedegen vertaalopleiding genoten en zijn gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, waardoor uw tekst de specialisatie krijgt die het verdient.

Time Translations werkt waar nodig via het moedertaalprincipe wat betekent dat de vertaler vertaalt naar zijn moedertaal. (Doeltaal) Dit principe gaat er van uit dat de 'vreemde taal' nooit zo goed beheerst zal worden als de moedertaal. Door te vertalen naar de moedertaal zal de vertaling het beste resultaat krijgen.

Dit neemt niet weg dat de vertaler geen gedegen kennis heeft van de taal waaruit hij vertaalt. (Brontaal) Door zijn gedegen opleiding en het intensief bijhouden van de taal zal de vertaler als 'near native' gezien kunnen worden. Wat zoveel betekent als dat hij de taal bijna net zo goed beheerst als zijn moedertaal.

Het moedertaalprincipe geldt altijd voor vertalingen die gepubliceerd moeten worden, zoals boeken, folders en websites. Deze moeten natuurlijk een goede indruk maken en vertrouwen wekken. De vertaling moet dan ook tot in de puntjes in orde zijn.
Vertaling van zakelijke brieven voor intern gebruik en juridische teksten kunnen zonder problemen vertaald worden door een vertaler die niet naar zijn moedertaal vertaald. (Een near native vertaler dus.) Vertalingen waarin het 'spelen met woorden' niet voorkomt kunnen goed vertaald worden buiten het moedertaalprincipe om, omdat de vertaler voldoende ervaring heeft op dat vakgebied.

De vakgebieden van de vertalers zijn erg veelzijdig. Zo kunnen we gespecialiseerde vertalingen verzorgen die uiterst medisch getint zijn, maar ook technisch, financieel, marketing en juridisch. Klik vakgebieden voor een beperkt overzicht. Staat uw vakgebied er niet bij wil dat niet zeggen dat wij u niet kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw vraag aan ons voor te leggen.

Niet alleen in de vakgebieden hebben wij een ruime variatie maar ook in het aanbod van de talen. U kunt bij ons uiteraard terecht voor de meest voorliggende Europese talen, maar ook voor de wat minder bekende talen. Klik talen voor een overzicht van de talen die wij u bieden. Staat uw taal er niet bij wil dat niet zeggen dat wij u niet kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw vraag aan ons voor te leggen.